top of page

Mi és a virágok

'Virágkötői pályafutásomat egy londoni virágstúdióban kezdtem, ami teljes mértékben meghatározta a virágokhoz és a szakmához fűződő viszonyomat. A virágokat úgy szeretem, ahogy a természet megalkotta. Az egyenes szár helyett a kacskaringósat választom és a szimmetrikus, struktúrált design helyett egy szellősebb, természetesebb formát követek. Az évszakok váltakozása mindig új inspirációt és alapanyagokat ad a munkáimnak, és egy téli esküvőt pontosan ugyanannyira szeretek, mint egy nyárit. Talán még jobban :)

 A MATI-nál célunk, hogy minél több virágot mi magunk neveljünk a saját kertünkben, és azokból csodás esküvői dekorációt készítsünk.' - Timi

DSC_0023_LR_1_1.jpg

'Mindenki imádta a virágokat. Csodálatosak voltak, nem tudom neked elégszer megköszönni. Ahogy Máté mondta: ennél jobban nem sikerülhetett volna.' Viki és Máté

  

Nagyon örülünk, hogy Te készítettél mindent, egy igazán természetes, nemes szépséget sugárzott a munkád! A kommunikáció is remek volt, köszönjük, hogy mindig rendelkezésre álltál! Anna és Tamás

Ahogyan nincs két ugyanolyan esküvő és menyasszony, úgy mi sem készítünk két egyforma csokrot vagy virágkompozíciót. A párok egyedisége, az események változó hangulata és a virágok milliónyi arca ezt nem is tenné lehetővé. A mi nagy szerencsénkre.
Virágos ötleteinket és designjainkat leginkább a természet és az évszakok váltakozása határozza meg. Mindig próbálunk szezonális alapanyagokkal dolgozni és fontos számunkra, hogy minél több zöld kiegészítőt szerezzünk be a természetből. Szeretünk különböző fűféléket és fűszernövényeket használni, ami még természetesebbé és egyedibbé varázsolja kompozícióinkat és csokrainkat.

Virágos Munkáink

Heni_Balint-30_web.jpg

Környezet tudatosság

Nagyon fontos számunkra, hogy ha már a természet kincseivel dolgozunk, akkor a munkafolyamatunk minden lépése annyira környezetbarát legyen, amennyire csak lehetséges. Ezért soha nem használjuk a környezetkárosító habszivacsot kompozíciók készítésekor és tőzegmentes földbe ültetjük a virágainkat. 
A virágokat minden esemény után komposztáljuk, így soha nem vesznek kárba.

Miért a mati?

Minden esküvőre úgy készülünk, mintha a sajátunk lenne. A virágokat gondosan válogatjuk össze saját vágókertünkből és amennyire lehetséges hazai termelőktől. Járjuk a mezőket és erdőket, hogy minél természetközelibb és érdekesebb hatást érjünk el a 'hozzávalókkal'. Számunkra a legfontosabb, hogy minden párnak igazán egyedi virágos élményt nyújthassunk.

April 3 Timi Arranging_9_16.jpg
bottom of page